Holierachi – Kip Curry

Holierachi – Kip Curry

Ingrediënten voor 4 personen

450 g kipfilet, in brede repen
300 ml kokosmelk
2 eetlepels plantaardige olie
een paar kerrieblaadjes
1/2 theelepel mosterdzaad
100 g ui, gesneden
1 theelepel verse gemberwortel, gehakt
1 groene Spaanse peper, compleet, maar in de lengte gesneden
3 eetlepels Korma Indiase Kruidenpasta
zout naar smaak
1 theelepel suiker
sap van 1/2 citroen
verse koriander, gehakt, als garnering

Bereiding:

Verhit de olie in een pan en voeg ui, kerrieblaadjes, gember, mosterzaad en groene Spaanse peper toe. Fruit alles twee minuten.
Voeg de Korma Indiase Kruidenpasta toe en laat dit nog 3 minuten sudderen.
Voeg wat water toe als het mengsel gaat aankoeken.
Voeg de kip toe, zet het vuur laag en laat dit 5 minuten bakken.
Doe de kokosmelk erbij en breng het aan de kook.
Zet het vuur laag en laat dit 10 minuten zachtjes koken of totdat de kip gaar is.
Voeg de suiker en het citroensap toe en controleer de smaak.
Garneer met verse koriander en serveer met witte rijst.

(Op internet was niet meer over Holierachi te vinden, bovenstaande recept is een (waarschijnijk) andere Kip Curry heb jij hier meer informatie over dan hoor ik het graag.)