Jamaicaans Varkensvleespotje

Ingrediënten

500 gram varkensvlees, in blokjes van 2 bij 2 cm
zoutpeper
2 eetlepels margarine
1 klein blik fruitcocktail (450 gram) uitgelekt sap bewaren
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
3 eetlepels bruine rum
1 teentje knoflook, geperst
5 kruidnagels, geplet
1 eetlepel geraspte gemberwortel
1 laurierblad, verkruimeld
3 eetlepels slagroom
ca. 3 eetlepel maïzena

Bereidingswijze

Vlees zouten en peperen en in de margarine in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
Citroensap, suiker en rum aan vlees toevoegen.
Knoflook, kruidnagels, gember en laurierblad in kruidenei doen en in de pan leggen.
Mengsel aan de kook brengen en het vlees in 5 kwartier gaar stoven.
Sap van fruitcocktail aanvullen met water tot 3 deciliter.
Dan fruitcocktail en slagroom er door roeren
Vocht eventueel met maïzena binden tot sausdikte.