Miso Soep

Miso Soep

Bij de meeste mensen is Miso nog een onbekend ingrediënt, terwijl de Japanse bouillonpasta recepten heerlijk op smaak kan brengen en daarbij ook nog eens een positieve uitwerking heeft op de spijsvertering en darmflora.

Ingrediënten Voor 4 personen:

4 personen
1 liter water
200 g verse doperwten (zakje 200 g)
72 g misosoep
3 bosuien (zakje 3 stuks)
125 g taugé (bakje 125 g)
150 g peen julienne (zakje 150 g)
3 el Japanse sojasaus (naar smaak)
150 g peen julienne (zakje 150 g)
3 el Japanse sojasaus (naar smaak)

Bereiding:

Breng 1 liter water aan de kook en kook de doperwten 4 min. Verdeel ondertussen de misosoep over 4 soepkommen.
Snijd de bosui in schuine stukken van 1 cm. Verdeel samen met de taugé en peen over de kommen.
Verdeel er het hete water met de doperwten over. Dek af en laat 5 min staan. Roer door, breng op smaak met Japanse sojasaus en serveer.