Okrasoep

Ingrediƫnten 4 personen

500 gram runderstoofvlees
1 eetlepel plantaardige olie
1 grote ui, in dunne ringen
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper naar smaak
9 dl runderbouillon
8 kleine okra’s
2 kleine aubergines, in plakjes
3 tomaten, ontveld, zaad verwijderd, gehakt

Bereidingswijze

Snijd het rundvlees in blokjes.
Laat de olie heet worden in een grote soeppan en bak het rundvlees bruin.
Voeg de ui, het zout en de peper toe en laat onder af en toe roeren 10 minuten koken.
Voeg de bouillon toe en breng de soep op hoog vuur aan de kook.
Zet het vuur lager en laat het geheel met het deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken, of totdat het rundvlees bijna gaar is.
Was de okra’s, verwijder de uiteinden en gooi lelijke of harde peulen weg.
Voeg okra’s, aubergines en tomaten aan de soep toe en laat nog 15 minuten koken, of tot de groenten gaar zijn.
Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en draai ze door een groentemolen (of gebruik de blender).
Doe de groentepuree terug in de pan.
Proef of je nog zout of peper toe moet voegen en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken, of totdat hij wat dikker geworden is.
Warm serveren.