Sop Bawang – Uiensoep

Ingrediënten:

500 gram uien fijngesneden
1 teen knoflook fijngehakt
2-3 magere spek- of hamlappen
2 blaadjes djeroek poeroet
3 eieren selderie
maggi en ve-tsin zout, peper en nootmuskaat

Bereiding

Trek van het vlees en djeroek poeroet ca. 2 liter bouillon.
Is het vlees gaar , dan in stukjes snijden.
Fruit in wat olie de knoflook, uien en voeg de stukjes vlees erbij.
Maak het geheel af met de kruiden.
Kluts de eieren met wat zout, nootmuskaat, ve-tsin en wat fijngesneden selderie.
Bak er omeletten van, rol ze op en in reepjes snijden.
Laat dan alles met de bouillon op een klein vuur sudderen.
Maggi naar smaak toevoegen.
Stokbrood met gesmolten oude kaas hoort erbij.

Heb je bovenstaand recept gemaakt? Deze pagina kan nog een mooie foto gebruiken.. 🙂