Sopa de mani (Pindasoep)

Sopa de mani is een geliefde soep in Bolivia

2 à 3 el olie
1 ui, fijngesneden
2 à 3 tenen knoflook, fijngesneden
5 koppen water of bouillon
450 g kipfilet of kippendijen, in blokjes gesneden
zout en peper
3 wortels, in schijfjes gesneden
2 grote aardappels, in kwarten gesneden
1/2 kop pindakaas (naturel)

enkele mogelijke toevoegingen:
een paar stengels bleekselderij, in reepjes gesneden
een aji of jalapeño peper, fijngesneden
wat fijngesneden kool
wat rijst
wat pasta
gedroogde oregano

Bereiding

Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote soeppan.

Voeg de stukjes ui toe en sauteer ze tot ze glazig zijn (2 à 3 minuten).

Voeg de knoflook toe en sauteer die een minuut mee.

Voeg de water of de bouillon, de blokjes kip en zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

Laat de soep op laag vuur 10 minuten pruttelen.

Voeg de wortels toe en 10 minuten later de aardappels.

Laat de soep als de aardappels toegevoegd zijn nog 10 à 15 minuten op laag vuur staan.

Doe de pindakaas in een kommetje en roer er een beetje hete soep door zodat de pindakaas wat dunner wordt.

Roer de inhoud van het kommetje vervolgens door de hete soep.

Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden.

Serveer de soep warm.

Info

Sopa de mani is geliefd in Bolivia. De soep wordt ook met rundvlees bereid. De gaartijd wordt daar vanzelfsprekend aan aangepast.
Sopa de mani kan evengoed ook alleen met groenten (soort(en) naar keuze) bereid worden.